Spring til indhold

Flyt til No

No Sogn er unikt placeret – tæt på alt det, der betyder noget!

Der er pt. 614 indbyggere i No Sogn (1. januar 2022). I 2021 var vi 626. 251 bor i No by (2022).

No Sogn ligger cirka fem kilometer nordøst for Ringkøbing – regnet i luftlinje fra Torvet i Ringkøbing til No by.

Vi har blandt andet børnehus med vuggestue og børnehave, put-and-take-søer, fotograf(er), massør/Kranio Sekral terapeut, autoværksted, ungdomsklub, fitnessrum (No Body), modelflyveklub, planteskole, rosenhave og teltudlejning.

Huse til salg
denne oversigt fra boligsiden.dk kan du se, hvilke huse der er til salg i No Sogn.

Desuden har Ringkøbing-Skjern Boligforening nogle lejeboliger i No by.

Sogneforening og aktiviteter
No Sogneforening består af en bestyrelse og forskellige udvalg, som hver har deres område at sørge for.

Sognebladet Focus husstandsomdeles fire gange om året. I Focus finder du oplysninger om alt det, der sker i sognet. Og hvad der er sket. Focus har også en opsummering på engelsk.

I No gør vi også en del ud af sammenholdet, blandt andet med fællesspisninger, sommerfest, dilettant, julemarked og julebanko.

Vi har også et udvalg, som samler børnene og laver små udflugter og andre aktiviteter for dem.

Fibernet i No by
Selvom vi er en mindre by på landet, har vi dog med fælles hjælp fået fibernet i No by. Vi håber tilbuddet også senere kommer til resten af sognet. For eksempel er der fibernet på vej langs den sydlige del af Novej og Borkvej. I nord og vest arbejder en gruppe ligeledes med ansøgning til en statslig pulje i efteråret 2022.

Cykelsti lige til Ringkøbing
I sommeren 2021 blev cykelstien fra No til Ringkøbing indviet. Stien ligger (næsten) i en lige linje mellem de to byer langs den gamle jernbanelinje, hvor togene på Ørnhøj-banen kørte mellem 1911 og 1961.

Stien går fra fodgængerfeltet på Novej og ellers ud over markerne mod Ringkøbing, hvor den krydser Ringvejen ved Frejasvej, hvor der en lavet en chikane og hastigheden er sat ned til 60 kilometer i timen.

Offentlig service
No Børnehus på Lybækvej har vuggestue og børnehave. Børnehuset er en del af helheden Børnebroen Hee-No sammen med Hee Skole, hvor børnene fra No går i skole, og har fælles leder med Hee Børnehus.

Af offentligt trafik har vi skolebusserne, som kører cirka en gang hver time morgen og eftermiddag – dog ikke i weekenderne. Der kører to ruter gennem sognet:

Hvis linkene ikke virker til køreplanerne eller du har brug for at se andre køreplaner for ruter i Ringkøbing-Skjern Kommune så tryk dig ind på Midttrafiks hjemmeside www.midttrafik.dk og find rute 515, 570 eller den du mangler.

Vi har også en mindre genbrugsplads (molokker), som ligger på Lybækvej bag busskuret.

Delebil, bus og elcykler
Vi har en delebil parkeret ved No Sognehus, som kan lejes via Byens Bil.  Det er også muligt at leje en minibus, som holder ved Tim Hallen. Gennem Landsbyklyngen VestRum er det muligt i perioder at leje elcykler.

Samarbejde i landsbyklyngen VestRum
Vi er sammen med Hee, Hover, Stadil-Vedersø, Tim og Torsted med i landsbyklyngen VestRum. Læs mere på vestrum.dk.

Hjertestarter
Vi er så heldige, at vi også har en hjertestarter her i No. Hjertestarteren befinder sig på Snerlevej 5 i carporten.

Flyt mod vest
Læs mere om at flytte mod vest på dansk, english eller deutsch:

En Nobo vender hjem

Se og hør her om Camilla og Niels, der er flyttet til No fra Aarhus.

Økonomien med et hus til en tredjedel af prisen i Østjylland var afgørende, da Camilla og Niels som ingeniørstuderende med barn i vente valgte at flytte fra Camillas hjemby Aarhus til Vestjylland, hvor Niels kommer fra. Begge er ivrige jægere og Camilla har to heste, så den nemme adgang til naturen er ekstra plusser ved flytningen.

Camilla fremhæver også, at folk er meget imødekommende og hjælpsomme. Der er desuden gode jobmuligheder. Niels har dog allerede fået job i et Aarhus-firma, der benytter lejligheden til at ekspandere med en ny afdeling i Vestjylland.

Når Fotovognen fra TV-MidtVest kigger forbi No

Den 24. oktober 2018 kiggede Fotovognen fra TV MidtVest forbi No. Det kom der en fin udsendelse ud af, for selvfølgelig sker der altid et eller andet i No – også på en helt almindelig hverdag.

Tilflyttergruppen
Send en mail på tilflytter(a)nosogn.dk eller giv et kald, hvis du vil vide mere om No og omegn.

Kontaktperson Esben Midtiby
Mobil 3068 0668.

InfoLand nyheder

    Kommunal

  • Der er ingen indlæg